”Kom och läs hotellet och bo i boken…”

Var tvungen att börja det här blogginlägget med ett citat från Erik Nissen Johansens framträdande i går på The Event Dalsland. ”Kom och läs hotellet och bo i boken…” Jag tycker att den meningen säger allt om vad storytelling handlar om. Det är exakt vad som händer när man skapat ett så starkt och genuint ”manus” till sitt hotell, vandrarhem, restaurang eller besöksmål att det känns som att du som gäst faktiskt bor i berättelsen eller läser den bara genom att bo, äta, prata med personalen och uppleva. Storytelling framhölls av flera talare under dagen. Linda Nordfors från konstbyrån Reflection Company tyckte att det till och med handlar om Storyselling.

Alla talare och kulturföretagare gjorde fantastiska framträdanden igår. Vi kunde inte vara mer nöjda!

Jon Liinason och Lars Lindström från TILLT och Paroc Scandinavia var först ut och la verkligen upp ribban när de på ett avslappnat sätt berättade om vad som händer när man placerar konstnärliga interventioner i industriföretag. Lars Lindström, HR-chef, slog direkt hål på myten om att ”det här fungerar inte hos oss, vårt företag är så speciellt och vi har så unika produkter så det är helt omöjligt….” Vilket var hur Paroc reagerade när Lars först presenterade att han vill jobba med TILLT för överbrygga klyftor i organisationen och stärka stoltheten internt över varumärket. Men företaget var ändå öppna nog att gå vidare med idén och gissa vad – det funkade!

Johan Trouvé, Västsvenska Handleskammaren pratade varmt om mångfald och var kritisk till att de profiler flest ”tänker på” som typiska västsvenkar är Lasse Kronér, Leif Loket Olsson och Ingvar Olsberg. Han ifrågasatte skarpt om den här typen av profiler får unga människor att flytta till Västsverige? Som gör att unga känner att det verkar jäkligt coolt i Västsverige? Trouvé framhöll Austins ledord Keep Austin Weird som ett föredöme. Vi kan också tillägga att Austin också har en byline till denna slogan – Support your local business. Vilket ju är exakt det vi vill att ACT ska bidra till!

Victoria Ahlén, Awoque, var sist ut, och snackade totalt okonstlat och väldigt engagerat om sociala medier. Hon tryckte på att det absolut viktigaste är att veta VARFÖR man använder sociala medier. Man måste tänkte strategi först, sedan handlar det om att lära sig tekniken vilket inte är så komplicerat bara man bestämmer sig, sedan handlar det helt enkelt om sunt förnuft. Så som du beter dig i sociala sammanhang  med dina vänner, barn, kollegor, grannar, så ska du också bete dig i sociala medier. Försök inte ”pracka på” folk digitala nyhetsbrev och inbjudningar. Bjud in till dialog, fråga vad dina kunder tycker och lyssna på dem, hitta de som tycker om det du/ditt företag står för och rikta in dig på dem.

Vi hade ju också det stora nöjet att ha Benny Marcel, generaldirektör på Statens Kulturråd, som moderator. Benny gjorde verkligen ett fantastiskt jobb och ramade in The Event på ett varmt, personligt och kunnigt sätt. Stort tack Benny. Hoppas att du fick ut lika mycket av vårt arrangemang som vi fick av din presention och reflektioner under dagen.

Och nu verkligen över till tackavdelning.
Extra tack Johanna Abrahamsson, Cirkusexpressen, Camilla Tostrup, Stora Liane teater och Torbjörn Carlsson, Memoria Music AB för era fantastiska framträdanden.

Tack Max Eriksson, Hilight för din hjälp med bild, ljud och ljus. Det hade inte blivit hälften så snyggt och proffsigt utan dig. Och tack Erika Alsin, Alsin Design, för alla snygga trycksaker som hjälpt oss att rama in The Event Dalsland.

Tack Ulrika Nilsson, Kulturkoordinator i Dalsland, för att vi haft så jäkla roligt när vi jobba med The Event. Vi ser fram emot att göra många fler arrangemang tillsammans!

Och alla ni i publiken såklart! Hoppas att ni känner er nöjda. Tveka inte att höra av er om ni har synpunkter eller om eventet triggat igång en massa idéer som ni vill att vi ska hjälpa till med på ett eller annat sätt.

Det kommer komma upp jysta bilder och filmer av ”Actarna” Kristin Wiktorsson, fotograf och Niklas Eriksson, filmare, under nästa vecka här på bloggen. Passar på att önska en härlig helg också! På återseende.

2 comments to ”Kom och läs hotellet och bo i boken…”

  • avatar Ulrika Nilsson

    Tack Jenny och Lennart för att ni är så underbara att jobba med! Vilka föreläsare! vilka medarbetare! vilken publik! Wow vilken dag det blev!

    • avatar Lennart Walldén

      Tack själv, Ulrika. Du är inte så dum du heller :-) Kan bara hålla med dig. Känns helt sagolikt fortfarande!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>